Hygiëne

Bij gastouder Superbroekies zijn de bedjes goed schoon te maken en worden goed schoon gehouden. Het beddengoed wordt regelmatig gewassen. In ieder geval bij wisseling van kinderen. Afval en vuile luiers worden in een afsluitbare vuilnisemmer bewaard.

Binnen en buiten wordt niet gerookt. Er zijn geen huisdieren aanwezig. De zandbak is afsluitbaar, zodat er geen katten in kunnen komen. Buiten is het makkelijk om regenlaarzen aan te hebben, omdat onder ons grasveld zwart zand ligt en de mooie schoenen snel vies worden. Als we naar binnen gaan, zingen we een liedje en kloppen ondertussen onze kleren af en stampen het zand van onze laarsen. Binnen doen we snel onze laarsjes uit en onze slofjes weer aan, zodat het binnen ook schoon blijft.

Zeep en een schone handdoek of washand zijn aanwezig. De handen worden regelmatig gewassen. In ieder geval elke keer als we gaan eten en natuurlijk nadat jouw kind naar het toilet is geweest. Ieder kind heeft zijn eigen washand en slab. Superbroekies hanteert alleen papieren zakdoeken voor ieder kind apart. Ieder kind heeft zijn eigen speen en ik let erop dat de kinderen niet elkaars spenen gebruiken. De spenen worden regelmatig schoongemaakt, uitgekookt en gecontroleerd op stuk zijn.

Het speelgoed, de knuffels en de verkleedkleren worden regelmatig schoongemaakt.

Natuurlijk maak ik de vloer regelmatig schoon door te zuigen en te dweilen.

Gastouder Hygiene
Kinderopvang Superbroekies